Publicitate

Diete de slabit - articole

Recomandari SFATURI si DIETE

Totul Despre Celulita

06/28/2015 | » Sfaturi & Diete » Sanatate » Totul Despre Celulita

Lipodistrofia subcutanata (celulita) poate fi considerata cea una dintre cele mai investigate probleme din punct de vedere cosmetic intrucat majoritatea femeilor doresc reducerea semnificativa sau chiar eliminarea acesteia. Celulita se remarca prin modificarile topografice in special la nivelul abdomenului, soldurilor si feselor.

Despre pierderea in greutate se considera ca imbunatateste aspectul dat de celulita odata cu diminuarea taliei, insa in cazul persoanelor obeze aspectul pielii (de exemplu gropite, piele de crocodil) nu pare a se imbunatati semnificativ.

Analiza histologica sugereaza ca globulele de grasime se retrag din derm concomitent cu diminuarea taliei.

In literatura de specialitate a fost publicat un numar redus de studii privind manifestarile sau tratarea celulitei, majoritatea ajungand la concluzii divergente, drept urmare exista mari diferente de opinie cu privire la natura, originea, aspectele fundamentale si clasificarile sale histopatologice.

Cu toate ca celulita nu are o baza fiziopatologica binedefinita, mai multe terapii au fost omologate.

Nici un tratament nu garanteaza victoria suprema in lupta cu celulita, insa se consemneaza rezultate spectaculoase pe termen scurt.

Terapia prin drenaj limfatic este o terapie relativ noua care vizeaza stimularea fiziologica a sistemului limfatic, cu toate acestea nefiind intens dezbatuta in literatura de specialitate.

In general metodele actuale de tratare a celulitei au ca principiu active distrugerea celulelor adipoase si a tesuturilor subcutanate avand ca scop reducerea topografiei zonelor cu celulita, dar acestea pot provoca leziuni si chiar un proces inflamator, de aceea astfel de metode de tratare a celulitei pot produce reactii adverse grave.

Trebuie remarcat insa faptul ca drenajul limfatic nu duce la pierderea in greutate, rezultatele acestui tip de tratament fiind explicate prin redistribuirea tesutului adipos de-a lungul intregului organism.

In studiile clinice se consemneaza chiar un caz al unui pacient care a urmat un tratament intensiv prin aceasta metoda, a avut o reducere de 7 centimetri a abdomenului, dar la proba cantarului acesta avea cu 2 kilograme mai mult decat in momentul inceperii tratamentului.

Pe plan social conform studiului prin chestionare, prietenii acestui pacient au considerat ca acesta a avut o scadere semnificativa a greutatii.

Conform acestui caz, rolul principal l-a avut acidul hialuronic sintetizat in cadrul tratamentului, intrucat in paralel, persoanele cu pielea uscata care au urmat acest tratament au raportat imbunatatiri semnificative.

Drenajul limfatic intensiv, combinat cu o dieta adecvata si micromasaje prin utilizarea de sapunuri exfoliante sau produse complementare exfoliante promit revolutionarea tratarii celulitei.

 

 

 ComentariiTrimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image