Publicitate

Diete de slabit - articole

Recomandari SFATURI si DIETE

Tipul de pastile de slabit CLA

01/30/2011 | » Sfaturi & Diete » Produse de Slabit » Tipul de pastile de slabit CLA

Acidul linoleic conjugat este substanta activa a mai multor pastile de slabit si medicamente pentru slabit, cum ar fi Clarinol, Clarsuple sau CLA. Aceste medicamente pentru slabit pot fi gasite in farmacii. Desi difera ca denumire si, probabil, ca pret, acestea au aceeasi actiune asupra organismului, gratie faptului ca agentul activ din ele este acelasi, si anume acidul linoleic.

Acidul linoleic conjugat (numit CLA, abreviere de la denumirea in limba engleza) este un compus care se gaseste in carnea de vita si in lactate (carnea si laptele rumegatoarelor, mai exact), oua si unele tipuri de ciuperci. Probabil cea mai bogata sursa de CLA este carnea de cangur, insa cele listate anterior sunt mai apropiate de universul culinar romanesc. CLA primit atentie din partea cercetatorilor americani in anii ’80, acestia descoperind efectele benefice pe care acidul linoleic il are asupra organismului uman.

Din beneficiile pe care CLA le aduce, cele mai importante sunt:
• Efect anticancerigen;
• Adjuvant in reducerea greutatii corporale;
• Adjuvant in lupta cu celulita: imbunatateste starea pielii, facand-o mai ferma. Acest efect este vizibil mai ales in zona abdominala.
Pe langa acestea, aportul ridicat de CLA poate avea si unele efecte secundare:
• Interferente in procesul de secretie si metabolizare a insulinei, care poate duce la diabet (sau, mai degraba, poate scurta ‘drumul’ catre diabet);
• Acidul linoleic conjugat este un acid gras. Cercetatorii au supozitii in legatura cu unele efecte negative ale acestuia asupra sistemului cardio-vascular, insa rezultatele cercetarilor nu ofera un raspuns concludent la aceasta intrebare.

Cel mai important este faptul ca acidul linoleic nu face minuni de unul singur. CLA este un adjuvant in curele de slabire, insa nu inlocuieste o alimentatie echilibrat hipocalorica, si nici exercitiile fizice regulate.ComentariiTrimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image