Publicitate

Diete de slabit - articole

Recomandari SFATURI si DIETE

Dieta Montignac

04/12/2010 | » Sfaturi & Diete » Diete de Slabit » Dieta Montignac
Dieta Montignac este o cura de slabire, intr-o prima faza, care trebuie sa se transforme intr-un stil alimentar, pentru ca rezultatele initiale sa ramana vizibile. Aceasta dieta se bazeaza pe indicele glicemic al alimentelor si pe impartirea acestora in 3 grupe: proteine, glucide si lipide. Regulile acestui regim se refera la combinarile tipurilor de alimente: astfel, in cadrul dietei Montignac, glucidele nu se vor consuma niciodata alaturi de lipide sau proteine de origine animala.

Dieta Montignac nu prevede limitari cantitative in ceea ce priveste alimentatia, cid oar limitari ce tin de aspecte calitative, dupa cum a fost descris anterior. Un alt aspect foarte important este acela ca alimentele cu indice glicemic foarte ridicat, cum sunt pastele fainoase, painea alba, cartofii, porumbul sau orezul sunt excluse din alimentatie. De asemenea, la zahar si la alcool se va renunta total, cel putin in faza initiala de pierdere in greutate. Dupa aceasta, consumul ocazional de alcool in cantitati reduse este permis.

Dieta Montignac permite consumul de alimente ca ouale, carnea slaba de pui sau de vita, salata verde, pestele, fructele sau produsele lactate sarace in grasimi, care pot fi combinate dupa fantezia fiecaruia, cu conditia ca glucidele (obtinute preponderant din fructe) sa nu intre in combinatii cu celelalte grupe in care alimentele sunt impartite.

In cadrul dietei Montignac, o importanta foarte mare o are programul alimentar. Astfel, este necesar sa aveti 3 mese principale pe zi, si 2 gustari usoare. De asemenea, este indicat ca, pe masura ce ziua inainteaza, consistenta meselor pe care le serviti sa scada: mic dejun bogat- pranz mai usor decat micul dejun – cina mai curand frugala.

Dupa o etapa initiala mai stricta, menita sa va ajute sa pierdeti kilogramele in plus, in care veti exclude total unele alimente (cele indicate mai sus), urmeaza o etapa de mentinere, mai putin stricta, care este preferabil sa dureze cat mai mult. Fiti foarte atenti la faptul ca produsele cu indice glicemic mare este de preferat sa fie consumate cu moderatie chiar si in etapa de mentinere a dietei Montignac.
ComentariiTrimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image