Publicitate

Diete de slabit - articole

Recomandari SFATURI si DIETE

Dieta South Beach

04/10/2010 | » Sfaturi & Diete » Diete de Slabit » Dieta South Beach
Dieta South Beach este recunoscuta pentru eficienta sa si pentru faptul ca efectele sale merg dincolo de pierderea in greutate, fiind una dintre caile catre un stil de viata sanatos, care protejeaza sanatatea organismului. De fapt, dieta South Beach a devenit celebra ca o cura de slabire, insa a fost initial un program menit sa reduca si chiar sa elimine problemele cardiovasculare. Pusa in prcatica drept program medical in aria cardiovasculara, s-a constatat ca aceasta ii facea pe pacientii care o urmau sa piarda in greutate, devenind astfel folosita in acest scop.

Dieta South Beach se bazeaza pe reducerea consumului de carbohidrati, si este formata din 3 etape. Fiecare dintre cele 3 stadii are un rol bine stabilit in ecuatia acestei cure de slabire, care in fapt este mai mult un stil de viata si un program alimentar de durata.

Prima etapa a dietei South Beach este menita sa determine scaderea nivelului de zahar din sange. Ea dureaza 14 zile (doua saptamani), si este cea mai dura parte a dietei, datorita faptului ca multe alimente cu indice glicemic mare sunt interzise. In aceasta prima parte, nu veti putea consuma deloc paste fainoase, produse de patiserie, paine, cartofi, orez si fructe. De fapt, alimentatia din aceste doua saptamani va va ajuta sa scapati de pofta de dulciuri, pregatindu-va pentru urmatoarele etape. Desi poate parea destul de dura, prin aceea ca sunt multe alimente inerzise, aceasta prima parte din dieta South Beach nu este atat de restrictiva si nemiloasa: puteti consuma din belsug carne, la gratar sau fiarta, lactate (de preferinta cele slabe ar trebui sa fie de baza) si oua (indicat este sa le consumati la micul dejun). In faza I a dietei South Beach se pot pierde pana la 7 kilograme.

A doua etapa prevazuta in dieta South Beach nu are o durata clar determinat. Principalul motiv este acela ca depinde de numarul de kilograme pe care il are fiecare de dat jos. Se pierd 1-2 kilograme pe saptamana, cu garantia ca nu se intorc imediat ce etapa se incheie. Spre deosebire de prima faza, in cea de-a doua vor fi reintroduse alimente/produse cu indice glicemic mic, cum ar fi fructele, cerealele integrale si painea integrala. Indicat ar fi sa nu consumati aceste produse excesiv.

A treia etapa din dieta South Beach este practic un mod de viata, bazat pe consumul redus de carbohidrati si de produse cu indice glicemic mare. In cadrul acesteia, puteti consuma o gama variata de produse cu indice glicemic scazut, avand grija sa mentineti echilibrata balanta carbohidratilor.
ComentariiTrimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image